Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

In het tijdperk van duurzaamheid kiezen steeds meer mensen voor onderhoudsarme kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen staan hoog op de lijst vanwege hun duurzaamheid, gebruiksgemak en natuurlijk het minimale onderhoud dat het meebrengt. Maar een belangrijke vraag blijft: wat kosten deze kunststof kozijnen precies? En is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor deze investering in duurzaamheid? Dit artikel duikt dieper in de wereld van kunststof kozijnen om deze vragen te beantwoorden.

De prijs van kunststof kozijnen

De kosten van kunststof kozijnen kunnen variëren. Dit hangt sterk af van jouw specifieke wensen en behoeften. Ben je van plan om alle houten ramen te vervangen met draaikiepramen, of gaat het slechts om een enkel klein vast raam? Ook de complexiteit van het kozijn speelt een rol: is het een eenvoudig rechttoe rechtaan kozijn, of bestaat het uit meerdere delen? De keuze voor het type afwerking, zoals een gladde uitvoering of een houtnerf, matte, of metallic structuur, beïnvloedt eveneens de prijs. Laten we dieper ingaan op de verschillende factoren die van belang zijn:

Kleur en structuur

De keuze in kleur en structuur van jouw kozijnen biedt een persoonlijke touch aan uw woning. Kunststof kozijnen bieden een uitgebreide variatie aan kleuren en structuren, waarmee ze naadloos aansluiten op zowel moderne als traditionele huisstijlen. Van het klassieke en veelgebruikte wit tot de zachtere tinten van crème en gebroken wit, deze kozijnen kunnen gemakkelijk worden afgestemd op de uitstraling van uw woning. Voor een strakke, eigentijdse look zijn antraciet en zwart populaire keuzes, terwijl de beschikbaarheid van groen, blauw en rood een opvallend en uniek accent kan geven. Een bijzonder aantrekkelijke optie is de imitatie van houttinten zoals eiken, mahonie of walnoot, die de natuurlijke schoonheid van hout bieden zonder het bijbehorende onderhoud. Daarnaast kan de wijze van ventilatie en extra opties zoals een dakkapel invloed hebben op de totale kosten.

HR++ of Triple isolatieglas

Bij het kiezen van glas voor kunststof kozijnen zijn er verschillende opties, elk met hun unieke eigenschappen en voordelen. Hieronder worden enkele van de meest voorkomende soorten glas besproken die gebruikt kunnen worden in combinatie met kunststof kozijnen:

Subsidie

Lagere energiekosten, een aangenamer binnenklimaat, minder tocht, … Allemaal voordelen die verbonden zijn aan het plaatsen van nieuwe isolerende kozijnen. Maar zo’n renovatie is best een pittige investering. Daarom kun je hiervoor een subsidie aanvragen. Je kan een subsidie krijgen binnen 5 categorieën: aansluiting op een warmtenet, warmtepomp, zonneboiler, elektrische kookvoorziening en isolatiemaatregelen. Het plaatsen van nieuwe kozijnen met hoogrendementsglas is een onderdeel van de laatste categorie. Let op, zowel je beglazing als kozijnen moeten geplaatst worden door een ramen- en deuren specialist. Vakmanschap is dus een cruciale voorwaarde door een ervaren bedrijf als Noord-Oost kozijnen

Terug naar overzicht