In de meeste huizen is wel ergens een tegelvloer aanwezig, het is dan ook niet gek dat de vraag naar goedkope vloertegels tegenwoordig zo groot is. Een goedkope tegelvloer vergt meer denkwerk dan enkel goedkope vloertegels. Zo zit er veel verschil in de soorten tegels zo kun je kiezen voor keramische tegels, cement tegels en natuursteentegels. Cement tegels zijn daarbij de duurdere optie, en maakt het veel verschil voor jou toepassing?
Andersom is kiezen voor de goedkoopste vloertegels ook niet altijd de voordeligste optie. Er zit namelijk wel degelijk kwaliteitsverschil tussen de tegels. Als de goedkope tegels 25% goedkoper zijn maar 50% eerder stuk gaan, ben je uiteindelijk nog duurder uit. Je moet dus goed realiseren of de plaatsingssituatie plaats heeft voor dergelijk goedkope tegels. Natuurlijk heeft het wel zin om op de tegelprijs te letten.
Dit is waar veel verschil gemaakt kan worden. Het plaatsen van de vloertegels vergt vaak een goede ondergrond en een degelijk aantal werkuren. Tegelen kan gedaan worden door een tegelzetter, maar in veel gevallen ook door een klussenbedrijf , of misschien kun je het wel zelf! Het zal je verbazen hoeveel kosten hiermee bespaard kunnen worden. Denk bij de raming van de tegelvloer dus ook aan de plaatsing ervan.
Niet elke vloer is onderhoudsvrij. Zo zijn er vloeren die geolied of gereinigd dienen te worden. Dit zijn kosten die periodiek terug blijven komen. Als een tegel goedkoper is, maar onderhoud vergt is het dus nog maar de vraag hoe lang deze daadwerkelijk goedkoper is! Een goed voorbeeld van een vloer die onderhoud vergt, is een natuurstenen vloer.
Als je een huis bouwt wil je natuurlijk een bepaalde stijl aanhouden. Maar wanneer er voor een trendgevoelige stijl gekozen wordt, is de kans groot dat deze binnen afzienbare tijd vervangen dient te worden. Een duurdere, minder trendgevoelige vloer was dan wellicht toch een goedkopere optie!
Terug naar overzicht